Logo VV Linschoten Linschoten voetbalde zaterdag zijn eerste wedstrijd in de derde klasse thuis tegen een bekende tegenstander, Nieuwkoop. Vorig seizoen, in de vierde klasse, kwam Nieuwkoop…

tegen het fanatieke en stugge Linschoten niet verder dan 0-0. Nieuwkoop begon sterk aan de wedstrijd en al na vijf minuten stond het 0-1. Het leek een eenvoudige middag te worden voor Nieuwkoop. Een vrije trap van Linschoten schudde Nieuwkoop echter wakker. Vanaf halverwege de helft van Nieuwkoop kwam de bal bij Jonathan Antonio, die eenvoudig de bal binnenschoof: 1-1. Nieuwkoop kon weer opnieuw beginnen, en dat deed het. Het liep voor rust al uit naar 1-4.

De tweede helft liet een hele andere wedstrijd zien. Linschoten deed er een schepje bovenop, en Nieuwkoop liep te veel achteruit. Toch was het Nieuwkoop dat een fout van de linksback afstrafte en de wedstrijd definitief besliste: 1-5. Het werd 2-5 door Bram Elenbaas na onzorgvuldig uitverdedigen. Vlak voor tijd was het Nieuwkoop dat de eindstand van 2-6 noteerde.

Foto’s: PR
linschoten
linschoten1