Logo VV LinschotenVerrassend dat het Linschoten was die gelijk volop in de aanval ging en gelijk ook met succes. Het werd 0-1 door de handige Jonathan Antonio. Alphen werd wakker en Bryan de Vries…

schoot loepzuiver binnen: 1-1. En dat alles in de tiende minuut. Inmiddels had aanvoerder Van Eijk zich al laten wisselen, vanwege een blessure. Linschoten trok zich echter niet terug en ging nog feller in de aanval, met in de 22e minuut een counter over rechts, uitgevoerd door de razendsnelle Antonio, die geen fout maakte: 1-2 en zo ging men ook de rust in.

Gelijk na rust een aanvallend Alphen met als gevolg een vijftal chaotische minuten, waarin Alphen de aansluitingstreffer scoorde. Hun vreugde werd teniet gedaan door Linschotenspits Kleiweg, die zijn schot(je) van richting zag veranderen: 2-4. Met nog twintig minuten te spelen leek dit de beslissing. Maar de scheidsrechter besloot Alphen een ‘pingel’ toe te kennen. De Vries pakte, zo net voor Sinterklaas, het meevallertje uit: 3-4. Toen Alphen ook nog de 4-4 liet aantekenen, dacht iedereen al aan strafschoppen, behalve Linschoten-veteraan Evert Dijkslag, want hij mocht zich op de valreep terecht de matchwinaar noemen: 4-5.