Logo LinschotenDe eerste competitiewedstrijd was meteen een bijzondere voor de trainer van Sportief, Cor Stoof, vorig jaar nog actief bij de thuisclub. Het was vanaf het begin duidelijk dat de bezoekers…

veel mensen achter de bal zou houden. Linschoten kon gelegenheids-keeper Tosca niet echt verontrusten en kreeg welgeteld één goede kans. Na een paar pittige overtredingen werd het toch wel wat grimmiger in het veld maar de goed leidende scheids Van Rossum uit Zegveld hield de controle. In de 42e minuut kwam Linschoten uit het niets op 1-0 door een verdwaalde voorzet die in de verste hoek dwarrelde.

In de tweede helft was het na drie minuten alweer raak. Sportief wist de bal in het strafschopgebied niet goed weg te werken en Linschoten profiteerde van dichtbij: 2-0. De bezoekers, wakker geschud door de goal, moesten in de achtervolging en creëerde voldoende kansen op de aansluitingstreffer, terwijl Linschoten op de counter gokte. De laatste twintig minuten speelde Sportief alles of niets en dat leverde tien minuten voor tijd de 2-1 op. De paniek sloeg enigszins toe bij de Linschotenaren, maar Sportief wist de verdiende gelijkmaker niet te scoren.