Logo Sportschoenen De Utrechts atleet Ad Sluijter heeft afgelopen zaterdag de halve marathon van de 39ste Linschotenloop gewonnen. Hij liet na 21,1 kilometer de klok stilstaan…

op 1:09:27. Als tweede ging Pieter Bax over de streep. Hij had 15 seconden meer nodig dan de winnaar. Bij de vrouwen ging de zege op deze afstand naar de Rotterdamse Annick Taselaar. Zij de afstand in liep 1:23.32. Woerdenaar André Heeren werd tiende in de algemene rangschikking.

Op de 10,5 kilometer werden zowel bij de vrouwen als de mannen het parcoursrecord gebroken. Bij de vrouwen ging de winst naar Fanos Tekle uit Ethiopië en Lucas Nieuweboer uit Heemstede zegevierde bij de mannen. Natuurlijk was niet iedereen van de ruim 3700 lopers uit op de eindzege, maar wel op een overwinning op zichzelf. Onder de bekende lopers viel ook burgemeester Van Hartskamp van Montfoort te ontdekken.

Ondanks de enorme (parkeer)drukte is de Linschotenloop weer een groot succes te noemen. Dankzij een goede organisatie, heel veel vrijwilligers en niet te vergeten de Boerenkapel uit Montfoort blikt de organisatie tevreden terug op alweer een sportief hoogtepunt.

Foto’s: Saskia van den Brink