Traditioneel wordt op de laatste zaterdag voor Kerst, de Linschotenloop gehouden. Een prestatie- en wedstrijdloop over diverse afstanden en in diverse leeftijdscategorieën, met als langste afstand de halve marathon.

Voor deze alweer 42ste editie verschenen 4.200 lopers en wandelaars aan de start. Van de hardlopers, zowel kinderen, mannen en vrouwen moest de organisatie bij de finish maar liefst 3.713 deelnemers en hun gelopen eindtijden noteren.

Dit jaar waren er zelfs drie burgemeesters die acte de présence gaven: Van Hartstkamp van Montfoort, De Graaff van Lopik en Molkenboer van Woerden.

Ook waren bij deze editie weer de gebruikelijke pendelbussen ingezet vanaf het parkeerterrein bij station Woerden naar het dorp. Nieuw waren dit jaar de speciale startvakken vanwaar uit deelnemers konden vertrekken.

Bovendien was er voor de mamma’s en de pappa’s die meerenden, kinderopvang voor hun kroost aanwezig. Bijna aan alles was gedacht, zodat de organisatie alleen maar complimentjes mocht ontvangen.

Foto’s: Saskia van den Brink