Het YouTubekanaal van Sint in Linschoten is razend populair. Hoewel het dorp maar vijfduizend inwoners telt, heeft het kanaal bijna achtduizend abonnees.

Grootste hit met bijna 4 miljoen views is de video ‘Pietengym’. De video waarbij de pieten in de plaatselijke sporthal gymles krijgen van twee lokale gymjuffen is in 2016 gemaakt door Stichting LiBel, schrijft het AD.

Al sinds 2013 worden er in Linschoten jaarlijks sinterklaas-filmpjes gemaakt. “De week voorafgaand aan de intocht in het dorp worden die filmpjes dagelijks op de twee basisscholen vertoond om de kinderen vast mee te nemen in de avonturen van Sint in Linschoten”, vertelt Eric Jan Hagoort van Stichting LiBel.

Een verklaring voor het succes heeft Hagoort niet echt. Hij vermoedt dat er veel gezocht wordt op ‘pietengym’ en dat mensen het filmpje zo leuk vinden dat ze nog meer video’s kijken op de  website”, zegt Hagoort. “En de abonnees van ons YouTubekanaal komen uit heel het land. We hebben er zelfs een aantal uit het buitenland.”

Foto: Stichting Libel – Een scene uit ‘Pietengym’