Logo Zwem en Polo Club WoerdenZaterdagavond was het dan zo ver. De dames van ZPC Woerden pakten hun langverwachte eerste punten op het hoogste niveau binnen de regio. De ploeg had na de promotie en…

de vele vernieuwingen in de ploeg moeite om haar draai te vinden, maar tegen De Meeuwen uit Diemen sleepten de dames een dik verdiende en niks op aan te merken 5-4 overwinning binnen.

De prestatie was extra groot, aangezien de dames zich terug wisten te knokken van een 0-3 achterstand halverwege de wedstrijd. Dankzij doelpunten van Jorienke Krieger, Greetje van Eijk en Anouk Tersteeg wisten de Woerdense dames langszij te komen.

De Diemense opponenten, kwamen – weliswaar zichtbaar aangeslagen – vervolgens nog eenmaal op een voorsprong, maar de stand werd door een goal van Sofie van Gijssel direct weer gelijk getrokken.

Uiteindelijk besliste Bianca van den Bosch de wedstrijd door een strafworp te benutten: 5-4. Met deze overwinning behouden de dames hun perspectief op definitieve handhaving op het hoogste regio-niveau.