Logo VV Linschoten Koploper Lugdunum moest zaterdag aantreden tegen Linschoten dat vanaf het beginsignaal de aanval zocht met Jonathan Antonio en Jesper Kleiweg. Na tien minuten werd…

een misverstand afgestraft door Antonio. De Kikkerpolderbewoners lieten zich niet gek maken en kopte Ozan Isitir een voorzet onberispelijk binnen. Hierna liet de koploper zich van een kwalijke kant zien. Met name De Cler was continue bezig met het vervuilen van de wedstrijd en claimde zelfs een strafschop na een belachelijke schwalbe. Nog voor rust deed laatste man Schaafstra van Lugdunum z’n achternaam eer aan door Jesper Kleiweg neer te maaien, dat werd bestraft met slechts geel.

Na de onderbreking bleef het spelbeeld onveranderd. De groen-witten zochten de aanval op en Linschoten loerde op de counter. Na wat halve mogelijkheden schoot oud-Spartaan Houssin Bezzai de thuisploeg op voorsprong.
Linschoten was geenszins onder de indruk en bleef z’n eigen spelletje spelen. Halverwege de tweede helft werd de snelle Antonio onreglementair naar beneden getrokken binnen de zestien. Aanvoerder Vincent van Eijk ontfermde zich over de toegewezen strafschop en schoot het leer onberispelijk tegen de touwen.
In de resterende tijd bleef Lugdunum wel aandringen, maar de ploeg van Cor Stoof sleepte verdiend een punt binnen.

Foto’s: Floris van Bodegom