Logo Sportschoenen De 40e lustrumloop, afgelopen zaterdag in Linschoten was één groot feest. Niet alleen waren er met ongeveer 4.000 inschrijvingen meer deelnemers dan ooit, ook…

trok deze loop veel meer publieke belangstelling dan voorheen. Uit heel Nederland en zelfs uit België waren atleten en hun fans naar Linschoten gereisd. Er kon gelopen worden in vier afstanden: 21,1 10,5 en 5,3 km. De 2,2 km was bedoeld voor de jeugd.

Bij de 21,1 km werd Lars Cazander uit Huis ter Heide de winnaar met een tijd van 1.10.32. André Heeren was met een 9e plaats de snelste Montfoorter. Van medeorganisator Clytoneus was Philip van der Klauw met een 71e plaats de beste loper.

Bij de heren 10,5 km was Pieter Bakx uit Rotterdam de snelste. Michel Mooy van Clytoneus werd 7e en Koen de Geus was met de 10e plaats de snelste individuele Woerdenaar. Bij de dames 21.1 ging de eerste prijs naar Elsemieke de Vos van AV Climax uit Ede. Beste Woerdense werd Femke Kastelein.

Bij dames 10,5 km ging de Bodegraafse Ariana de Gier met de eer strijken. Birgit Oosterom was de snelste Woerdense met een 14e plaats.

Foto’s: Saskia van den Brink