Logo MontfoortAfgelopen zaterdag startte Montfoort het eerste bekerduel tegen het gepromoveerde CSW uit Wilnis. Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Willemse zette de ploeg veel druk en…

kwam CSW nauwelijks buiten ‘de zestien’. Na slechts negen minuten schoot Nicolai Verbiest zijn ploeg op een 1-0 voorsprong.

Na rust tapte Wilnis uit een ander vaatje en zette druk op het Montfoortse doel, maar een doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. Acht minuten later was het bingo. Binnen no-time kreeg Montfoort kans op kans, maar een lichte overtreding was voor de referee uit Woerden aanleiding om Montfoort een strafschop toe te kennen.

Bart Roelofs pakt het presentje uit en bracht zijn ploeg op een 2-0 voorsprong. De aansluitingstreffer van CSW was een lucky shot. Van rechts werd de bal hoog ingezet en viel de bal pardoes over de doelman in de verste hoek. Enkele minuten later was het opnieuw raak en kwamen beide ploegen tot ieders verbazing op gelijke hoogte.

In de 78e minuut bracht Bart Roelofs Montfoort opnieuw op voorsprong. In de slotfase zag Eddy Vorm nog zijn inzet op de deklat uiteen spatten, waardoor de eindstand op 3-2 bleef steken.