Logo Triathlon Afgelopen zondag werd in Utrecht een sprinttriatlon georganiseerd. Dit jaar op een nieuwe plek bij Strijkviertel. 750 m. zwemmen, 23 km. fietsen en 5 km. hardlopen…

waren de afstanden die de triatleten moesten afleggen. Van de Bike Center triatleten van de Woerdense atletiekvereniging Clytoneus stonden Teus van Zelderen, Johan Remmits, Henk Fidder en Mandy Verbakel aan de start.

Het beloofde een zware wedstrijd te worden met een buitentemperatuur van 27 graden. Johan Remmits zwom sterk en kwam als eerste uit het water. Hij eindigde uiteindelijk op een zesde plek bij de heren 40+. Teus van Zelderen behaalde in deze categorie de 48e plek. Henk Fidder eindigde als 64e.

Bij de vrouwen zette Mandy Verbakel in haar categorie de snelste zwem- en looptijd neer. Met de tweede fietstijd kwam zij als eerste over de finish met een voorsprong van 2,5 minuut op de nummer twee. Verbakel steekt in een goede vorm en na een aantal tweede en derde plaatsen, mocht ze nu voor het eerst plaats nemen op de hoogste trede van het ereschavot.

Foto: PR/Clytoneus
Mandy Verbakel op de hoogste trede
28 verbakel