Logo VNDe in Zegveld geboren reclameman Mark Woerde heeft donderdag in Seoul, in het Zuid-Koreaanse parlement, een vredesmedaille van de Verenigde Naties uitgereikt gekregen.

Hij ontving de Global Business & Interfaith Peace Medal uit handen van oud-secretaris-generaal Ban Ki-moon. Hij kreeg deze onderscheiding voor zijn initiatief om vriendschap te bevorderen tussen mensen met verschillende geloven.

De 44-jarige inmiddels in Haarlem wonende reclamemaker, kreeg 22 leiders van verschillende religies zover om de oproep ‘Make friends across religions’ in een videoboodschap te ondersteunen. Daarin spraken onder meer paus Franciscus, grootmoefti van Egypte Shawki Allam, opperrabbijn Jonathan Sacks, de ayatollah Sayyid Fadhel al-Milani en de Dalai Lama. Het kostte Woerde 2,5 jaar om alle leiders ervan te overtuigen om mee te werken aan de video.

In zijn speech in het parlement riep Woerde de reclamewereld op hun creativiteit en talent te gebruiken om een betere wereld te scheppen voor de kinderen en toekomstige generaties.