Logo Streekmarkt1Om Woerden als Boerenmarktstad nog meer op de kaart te zetten zou de wekelijkse streekmarkt op zaterdag verdubbeld kunnen worden van nu 20 kramen naar minstens 40 kramen…

met ambachtelijke streekproducten.

De kaasmarkt tijdens de zomermaanden en de vele bijzondere markten zoals de graskaasmarkt, de historische kaasmarkt en de Koeiemart geven goed weer ‘hoe het was en hoe het nu is’. De traditionele route koe-melk-kaas-markt-consument wordt met al deze bijzondere boerenmarkten goed verbeeld.

De nieuwe Kaas-experience draagt ook haar steentje bij om van Woerden een toeristische trekpleister te maken. Maar andere steden in het Groene Hart zitten ook niet stil, zo krijgt Gouda ook een Kaas-experience. ‘Maar dat is geen probleem, er wordt juist goed samengewerkt in Cheese Valley’ vertelt burgemeester Molkenboer.

Woerden werkt tevens samen met Utrecht en staat daar, net zoals vorig jaar, op de Vakantiebeurs om Woerden als kaasstad te promoten. En dat blijkt te werken want steeds meer touringcars doen Woerden aan.