Logo Maatschappelijke Stage De ‘Mas-markt’ ofwel maatschappelijke stage markt voor leerlingen van het voortgezet onderwijs in Woerden, was dit jaar voor het eerst niet verplicht. Leerlingen…

mochten zelf bepalen of ze er naar toe wilden komen of niet. Het waren alleen de leerlingen die nog op zoek zijn naar een maatschappelijke stageplaats die op de markt in het Kalsbeek College af kwamen en dat waren er, gelet op de drukte, heel wat.

Maatschappelijk stagemakelaar Iris Meijerink was dan ook heel tevreden. In RPL Actueel zei Meijerink dat er nog wel wat ruimte is voor bedrijven of instellingen die stageplaatsen willen aanbieden maar heel veel kunnen er volgens haar niet meer bij.

Tijdens de maatschappelijke stage doen leerlingen van het Kalsbeek College en Minkema vrijwilligerswerk bij allerlei soorten instellingen en bedrijven. Een aantal jaren geleden was zo’n stage wettelijk verplicht maar dat is nu niet meer het geval. De twee Woerdense scholen vinden een maatschappelijke echter belangrijk en zijn er daarom mee door gegaan.