Logo Voetbal 7 Siveo heeft op Be Beemd tegen Linschoten bepaald geen beste partij afgeleverd. Grote delen van de wedstrijd waren de grootste mogelijkheden voor de gasten. Pas…

in de slotfase lag het initiatief bij de thuisclub en leek er zelfs nog meer in te zitten dan de 2-2.

De geel-blauwen moesten het doen zonder de geblesseerde aanvoerder Sjoerd Blonk en dat lijkt ook nog wel enkele weken het geval. Daar kwam in het eerste kwartier een blessure van Gertjan Brak bij en dat bleek allemaal teveel voor Siveo. Linschoten zette duidelijk meer druk en na een half uur leek het ook de score open te breken maar een fraai afstandsschot belandde buiten bereik van Erik Streng op de lat.

Na de pauze was het wel snel raak. Binnen een tiental minuten werd eenvoudig balverlies op het middenveld van Siveo door Linschoten tweemaal handig afgestraft: 0-2. Vervolgens zag het er naar uit dat de wit-roden door zouden stoten. Zij kregen vele mogelijkheden en alleen goalie Erik Streng wist met enkele formidabele reddingen stand te houden.

Onverwacht wist Siveo een aansluitingstreffer te scoren, toen Gerwin Verlaan attent reageerde op een fraaie pass van Mike van der Steen (1-2). Het bracht wel de ommekeer. Siveo werd sterker en kwam op gelijke hoogte door opnieuw Gerwin Verlaan die knap voorbereidend werk van Mike van der Steen en Luuk Blonk verzilverde (2-2). Plots leek er meer mogelijk, maar de tijd was tekort en het zou over de hele wedstrijd bezien ook niet terecht zijn geweest.

De schrik sloeg er bij beide partijen nog wel in toen één van de spelers van Linschoten zich net na het laatste fluitsignaal plots onwel voelde en voor nader onderzoek moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis.

Foto’s: Anno Visser