De 3-1 zege van VEP was een magere afspiegeling van het krachtsverschil met Sportief, dat met vele invallers speelde. Vooral in de tweede helft verzuimde een soms slordig spelende thuisploeg meer doelpunten te maken.

Al na vijf minuten nam VEP de leiding. Joost Brugman scoorde met een geplaatst schot in de benedenhoek: 1-0. In de zestiende minuut kwam Sportief op gelijke hoogte via Kevin Haak die een defensieve fout afstrafte: 1-1.

VEP bleef sterker, maar echt in de problemen kwamen de bezoekers niet. In de blessuretijd van de eerste helft nam VEP toch de leiding, toen Stan Daalhuizen de juiste richting vond in een onoverzichtelijke situatie: 2-1.

Direct na rust voorkwam VEP-doelman Siebe Coffeng de gelijkmaker. Vervolgens kregen de zwart-witten een overwicht. Sportief oogde vermoeid, maar bleef op de been omdat VEP verzuimde te scoren, ondanks riante mogelijkheden.

Het had de hulp van doelman Collin Griffioen nodig om op 3-1 te komen. De ongelukkige sluitpost verkeek zich op een kopballetje van Wessel de Rouw.

Foto’s: Henk Wit