Logo Geluidswal In het H2O-gebouw konden belanstellenden de plannen voor de omstreden geluidswal langs de A12 in De Meern bekijken. Om deze geluidswal is veel te doen geweest…

omdat de stad Utrecht deze wal wil aanleggen tegen geluidsoverlast in de wijk Veldhuizen, maar de wal wordt gebouwd op Woerdens grondgebied. Woerden heeft als argument dat het vrije uitzicht op het Groene Hart verloren gaat en verdenkt Utrecht ervan deze wal aan te leggen om straks de stad richting Harmelen uit te breiden. Woerden heeft regelmatig tegen de plannen geprotesteerd maar iedere keer weer de strijd verloren.

Er was matige belangstelling, vier inwoners van Harmelen en de rest kwam uit Veldhuizen. Wat bleek deze avond? Lang niet iedereen uit Veldhuizen vond die geluidswal nodig, want ze hoorden de A12 niet of stoorden zich daar niet aan. ‘Alleen omdat het aan de inwoners van Veldhuizen is beloofd wordt deze wal gebouwd, wat een geldverspilling!’ was de mening van een van de aanwezigen. De geluidswal wordt verlengd vanaf de reeds bestaande wal tussen De Meern en Veldhuizen en loopt door tot het Shell tankstation aan de A12.

Foto’s Mieke Schilder
IMG 1762

IMG 1765
Boven:  De oude situatie
Onder: Impressie nieuwe situatie gezien vanaf de Utrechtsestraatweg
IMG 1766