Logo Volleybal VTCAIRCOHEAT/VTC Woerden heeft zaterdag een 4-0 overwinning behaald op de reserves van PDK Huizen 2. Door de winst ging de formatie van trainer/coach Krijn Verlek en Jos van der Pluijm…

onder andere de bezoekers voorbij op de ranglijst en wordt na vier duels de vierde plaats ingenomen.

De thuisploeg speelde een moeizame wedstrijd, zonder echt in de problemen te komen. Alleen in de derde set werd het echt even spannend. De bezoekers kwamen met 11-13, 13-17 en 19-20 voor. Bij een stand van 22-22 kon het alle kanten opgaan, maar het ging zoals al vaker dit seizoen.

VTC Woerden maakte in de slotfase de beslissende punten: 26-24. ‘We waren aan het aan onze stand verplicht geen set te verliezen en al met al hebben we dat uiteindelijk ook niet gedaan,’ zei Van der Pluijm na afloop.

Komende zaterdag staat de tweede ronde van de landelijke beker op het programma. Dan komen topdivisionisten PDK Huizen en Oskam Taurus op bezoek in de Thijs van der Polshal. Om kwart voor drie uur speelt de thuisploeg tegen Oskam Taurus (vorige seizoen nog eredivisie). De wedstrijd tegen PDK Huizen start om half vijf.