Logo Volleybal VTCAIRCOHEAT/VTC Woerden heeft afgelopen zaterdag een 4-0 overwinning behaald op de reserves van Zaanstad. De Woerdense volleybaldames stijgen door de winst naar de gedeelde derde plaats.

Na een gelijk opgaand begin in de eerste set nam de thuisploeg langzaam maar zeker afstand van de Noord-Hollanders om uiteindelijk met 25-18 aan het langste eind te trekken. In de tweede set kwam de thuisploeg, die via onder andere Eline Duurkoop en Tamar Woudenberg enkele serviceseries gedurende de wedstrijd produceerde, geen moment in de problemen.

Het publiek in de Thijs van der Pols-hal zag dat VTC zich over de tweede set ontfermde met 25-17. De derde en vierde set waren een stuk spannender dan de voorgaande twee. In set drie keek de thuisploeg een hele lange tijd tegen een kleine achterstand aan. VTC Woerden was echter de baas in de slotfase van de set en won uiteindelijk toch nog met 25-22.

Na een moeizaam begin van het vierde bedrijf, waarin ook weer een achterstand moest worden weggewerkt zagen Krijn Verlek en Jos van der Pluijm dat hun strijdbare ploeg met 25-21 de maximale zege veilig stelde.