Logo Linschoten In een weekend vol met topsport maakte de JO 15 (voorheen C1) van Linschoten zijn opwachting in de bekerfinale tegen Moerkapelle JO 15. Op een bomvol en bloedheet…

sportpark Duinwetering in Noordwijk (waar meerdere finales in verschillende leeftijdscategorieën werden gespeeld) maakte Linschoten vanaf de eerste minuut de dienst uit. Het pakte Moerkapelle spreekwoordelijk bij de strot en liet niet meer los.

Linschoten had zich goed voorbereid. Trainer-coach Roy van Maanen wist nog wat het was om een bekerfinale te spelen als jeugdspeler, een finale die destijds (1990) werd verloren met 4-0 van Gouda. De spanning was zichtbaar en voelbaar bij de oefenmeester. Gelukkig is zoiets niet besmettelijk en vlogen de jongens uit de startblokken.

linschoten1In de 8ste minuut was het (pas) raak. Owen Braakensiek scoorde na weer een geweldige aanval. Linschoten bleef de aanval zoeken, maar het ontbrak aan een beetje geluk. Geheel tegen de verhoudingen in kwam Moerkapelle langszij. Een vrije trap van 20 meter dwarrelde pardoes tegen de touwen. Het maakte Linschoten alleen maar scherper. Nog voor de rust ging Moerkapelle door de gehaktmolen. Met name de linksback werd helemaal dronken gevoetbald en zag zich genoodzaakt de botte bijl te hanteren. De prima fluitende scheidsrechter had zichtbaar medelijden en weigerde de verdwaalde verdediger van het veld te sturen. Het deerde allemaal niet en via goals van Robin van Papenhuizen en Damy de Graaf liep Linschoten uit naar een 5-1 voorsprong bij rust.

Na de thee bleef het spelbeeld hetzelfde. De roodwitten bleven mooi voetballen. Bart Dening maakte de 6-1 uit de mooiste aanval van de middag. Moerkapelle probeerde van alles en soms lukt het dan toch. Een mooie boogbal van buiten de zestien vloog in de winkelhaak. Het was het laatste wapenfeit van Moerkapelle. Linschoten schroefde het tempo op onder aanvoering van Joshua Addai. Met een afgemeten pass vanaf eigen helft zette hij Chris Baars alleen voor de keeper: 7-2.

Aanvoerder Rutger van der Wind zorgde vlak daarna vanaf de stip voor de 8-2. Daarna werd het feestvoetbal (een soort gallery-play). Iedereen probeerde een goaltje mee te pikken, maar het slotakkoord was voor het aanvalsduo Damy de Graaf en Robin van Papenhuizen. Met de dubbele cijfers op het scorebord vond Linschoten het wel welletjes en mocht het niet veel later vanaf het bordes onder luid gejuich van meegereisde fans de beker omhoog houden.

Foto’s: Floris van Bodegom
linschoten