De Woerdense Kaastaptoe heeft voor het eerst meer dan 1000 bezoekers getrokken. Volgens de organisatie heeft het goede weer bij die grote belangstelling een belangrijke rol gespeeld.

Tijdens de taptoe traden de Marchingband Tamarco uit  Leiderdorp, Show- & marchingband EVC uit Enschede, Showkorps Excelsior uit Delft, Linfano uit Linschoten en de Woerdense Harmonie De Vriendschap op.

Linfano speelde een aantal intermezzo’s vanaf de toren van de Petruskerk. De taptoe werd ingeleid door burgemeester Molkenboer.

De taptoe werd geopend door Tamarco, die met de titel Wanderlust muziek speelde uit allerlei landen. Zo was een wals te herkennen, een thema uit een James Bondfilm en een tango. Het optreden eindigde met ‘Oh… Waterlooplein’.

Bij EVC stond een Musicians City Break op het programma met muziek uit Berlijn, Wenen, Moskou, New York en Brazilië.

Het Delftse Excelsior gaf een beeld van The Evolution of Music uit de “Nieuwe Wereld”. Het begon met het bekende stuk van Dvořák, waarna chronologisch een beeld geschetst werd van de Amerikaanse muziek met o.a. Glenn Miller en Michael Jackson. De danspassen van de musici waren zeer indrukwekkend.

De show werd beëindigd met een Night at the Movies door De Vriendschap met filmmuziek van onder meer Ennio Moricone en Henry Mancini. Het optreden eindigde met de beroemde cha-cha-cha Sway, waarbij de majorettes hun kunsten lieten zien.

Foto’s: Anno Visser