Logo BouwGemeenten, woningcorporaties en vakopleidingen in de regio Utrecht hebben besloten om samen te zorgen voor voldoende personeel in de bouw. In een intentieverklaring hebben…

het Stimuleringsfonds Leren Werken regio Utrecht (Stifo) en alle woningcorporaties die zijn verenigd in het Regioplatform Woningcorporaties Utrecht (RWU) vastgelegd om meer opleidingsplekken te creƫren voor leerlingen en zij-instromers.

Woningcorporaties gaan dit doen door aan bouwbedrijven, die zij de komende jaren gaan aanbesteden bij renovatie- en duurzaamheidsprojecten, te vragen om te werken met leerlingen en zij-instromers. De intentieverklaring is nodig om er voor te zorgen dat er in de toekomst voldoende vaklieden zijn voor alle bouw- en renovatieprojecten van corporaties en voor het personeelstekort van de bouwsector.

Er zijn enorme tekorten aan personeel in de bouw-, schilder en installatiebranche, mede doordat tijdens de crisisjaren in de stadsregio Utrecht alle vmbo-scholen met een bouwprofiel zijn verdwenen.