Logo KoopzondagTweederde van de inwoners van Woerden vindt het een goed idee als winkels in Woerden vaker op zondag open gaan. Zeven van de tien inwoners zouden graag willen dat de…

supermarkten elke zondag open zijn en zes van de tien vinden bouwmarkten en tuincentra elke zondag open mogen. Dat blijkt uit onderzoek dat in opdracht van gemeenteraad van Woerden is uitgevoerd.

Van de winkeliers zeggen zes van de tien dat de openstellingsmogelijkheden voor iedereen groter moeten worden. Zij vinden dat ondernemers zelf mogen bepalen op welke zondagen ze open gaan, los van de vraag of ze daar zelf gebruik van zouden maken.

De winkeliers in Kamerik en Zegveld hebben er geen behoefte aan. De gemeenteraad ging uit van drie opties: alles houden bij het oude, een verruiming van de dagen dat winkels op zondag open mogen zijn of het helemaal vrij laten. Uit het onderzoek blijkt dat er voor geen van de drie opties een meerderheid is. Het is aan de gemeenteraad te bepalen wat te doen met de resultaten van het onderzoek.