Logo MHC Mixed Hockey ClubSophie Schulpen een 18-jarige aanvalster van de Woerdense hockeyclub MHC gaat haar geluk in Amerika beproeven. Ze stapt deze zomer op het vliegtuig richting…

Springfield (Massachusetts) om te studeren en te hockeyen voor American International College. Het is niet alleen sporten want ze wil ook haar bachelor-diploma behalen in Health Management op deze universiteit met 2000 studenten in Springfield, een stad van meer dan 150.000 inwoners op ongeveer 1,5 uur rijden ten westen van Boston.

Doelpunten maken wordt haar doel en daar had ze bij MHC ook niet al te veel moeite mee. Het hockeyteam, de Yellow Jackets, kan haar daar goed gebruiken want het vorige seizoen was niet geweldig met maar twee van de 18 gewonnen wedstrijden. Het zal een drukke tijd voor de hockeyster worden want er zal ook veel worden gereisd naar clubs die niet bepaald om de hoek van Springfield liggen. Jay Wacanno, een voetballer van VV De Meern vertrekt eveneens naar Amerika. Hij gaat naar North West Ohio om daar te studeren en de kleuren het team van de Universiteit of Northwestern Ohio te verdedigen.