Logo MHC Mixed Hockey ClubDe heren van de Mixed Hockey Club Woerden waren afgelopen zondag te gast bij MHC Soest, de nummer laatst van de competitie. Doelstelling was de drie punten mee naar Woerden…

nemen en daarmee in ieder geval weer de vijfde plaats in de competitie innemen.

De eerste verrassing voor Woerden was dat bij Soest sinds één week Wijnand Eissens als hoofdcoach aan de slag was. Vorig seizoen was deze coach nog verantwoordelijk voor de heren van MHC Woerden.

Het eerste zonnige weekend zorgde voor warme hockey omstandigheden. En als snel bleek dat Soest van plan was het Woerden zo lastig mogelijk te maken. Na vijf minuten tekende Soest de 1-0 aan. Woerden zette daar een aantal aanvallen tegenover, maar wist niet te scoren. In de eerste helft vielen verder geen doelpunten.

In de rust hield coach Joost Looijen een peptalk en herinnerde zijn ploeg aan het energieke en dwingende spel van de afgelopen weken. Dat had helaas niet het gewenste resultaat. Kort na rust scoorde Soest de 2-0. Daarna wist Soest via een strafbal de stand 3-0 op heb scorebord te zetten. De wedstrijd was daarmee gespeeld. Woerden drong nog wel aan maar miste de overtuiging om een resultaat neer te zetten.