Logo OudewaterDe voetbalwedstrijd zaterdag tussen FC Oudewater en Moerkapelle stond in het teken van het afscheid van maar liefst vier (basis)spelers. Laurens de Vor, Mike Snel en Nick van…

den IJssel stoppen, wellicht voorlopig, vanwege het feit dat hun werk niet meer is te combineren met trainen en voetballen. Gijs Kautz stopt omdat hij de bijna pensioengerechtigde leeftijd voor voetballers heeft bereikt, ze zullen gemist worden.

De wedstrijd tegen Moerkapelle waarmee het seizoen werd afgesloten was een draak van een wedstrijd. Er viel hoegenaamd niets te beleven. Pas in de slotminuut kon er na de publiekswissel van de afzwaaiende Gijs Kautz tot scoren worden gekomen. Het was Menno Venhof die enigszins geholpen door invaller-doelman Quinten Slingerland de treffer voor zich op eiste: 1-0. Hiermee liet hij ook een nieuw record noteren, met maar liefst 32 doelpunten staat hij aan de top van de topscorers ranglijst.

Na afloop kon alle aandacht dan ook snel gericht worden op de kampioenschappen van de verschillende teams die gevierd werden en op het afscheid van de Oudewaterse captain. Hij ontving uit handen van burgemeester Verhoeve de kampioensschaal en namens de club een tafelblad waarop foto’s van de speler zelf waren afgebeeld.