Logo Veldrijden Voor de 25e nationale Veldrit in Wijkpark Molenvliet waren uit het hele land deelnemers naar Woerden gekomen. De dag begon met de categorie amateurs/sportklasse.

Daarin stond geen maat op Atse ten Brinke uit Lichtenvoorde. Hij won met een voor die klasse ongebruikelijk grote voorsprong van anderhalve minuut. Jari Looman uit Montfoort hield met zijn 22ste plaats de eer van WTC Woerden hoog.

Daarna gingen de nieuwelingen van start en is Salvador Alvarado uit Rotterdam oppermachtig. Eerder won hij in Montfoort, de Nacht van Woerden en Oudewater. WTC Woerden werd vertegenwoordigd door Daan Brouwer (15e) en Mathijs van Putten (39e).

In de daarop volgende wedstrijd voor vrouwen en junior-vrouwen waren alle ogen gericht op de plaatselijke favoriet Julia Boschker, maar Bianca van den Hoek uit Hilversum won de strijd

Tegelijkertijd reden de nieuweling-meisjes. Als zesde eindigde Leonie Boschker, de jongere zus van Julia.

In de categorie masters 40+ was WTC Woerden goed vertegenwoordigd met Micha de Vries uit Hilversum die als een van de favorieten voor de vijfde keer in het Wijkpark won, gevolgd door ex-prof Erik Dekker (wereldkampioen 45-49 jaar). Wilfred Veldkamp en Lars Rietveld van WTC Woerden werden zesde en achtste.

Foto’s: Anno Visser