Ooit bestond het fenomeen ‘aangeschoten hands’.Dit seizoen heeft de spelregelcommissie in haar wijsheid besloten dat ieder contact tussen arm en hand met de bal een overtreding betekent, of dit nu bewust of onbewust gebeurt. Halverwege de eerste helft belandde de bal in het strafschopgebied toevallig tegen de niet bewegende arm van VEP-verdediger Chris Daalhuizen,

De overigens prima leidende jonge scheidsrechter Julia van Es wees dan ook naar de stip. Sven van Lunteren benutte de penalty: 1-0. Op dat moment een verdiende voorsprong voor de blauw-witten. VEP speelde apathisch, de thuisclub agressiever en won vrijwel alle duels.

Met lange, hoge ballen trachtten de bezoekers de spitsen in stelling te brengen. Onbegonnen werk voor de kleine VEP-aanvallers tegen de lange verdedigers van SC Woerden. De thuisclub bewaarde wel de rust aan de bal, was duidelijk beter en halverwege had het ook 2-0 kunnen staan. Dat gebeurde dan toch in de 64e minuut toen Jesper Kleiweg de voorsprong verdubbelde.

Drie minuten later zorgde Max Willebrands voor de aansluitingstreffer: 2-1. VEP kreeg ineens de geest. SC Woerden werd teruggedrongen en verdedigde paniekerig. Het regende hoekschoppen. De gelijkmaker leek een kwestie van tijd. Tot driemaal werd de bal van de doellijn gehaald.

SC Woerden ontsnapte en pakte de winst in de derby, die na rust nog even werd onderbroken toen Van Es en de spelers beschutting zochten tijdens een periode van striemende regen en hagel.

Foto’s: Anno Visser