Logo Wielrennen herenZaterdag was het voor de Woerdense wielrenster Ellen van Dijk de eerste wereldbeker van het seizoen: de Ronde van Drenthe. Na de zesde kasseienstrook viel het peloton uiteen…

met een kopgroep van zo’n dertig rijdsters. Team Sunweb, de ploeg van Ellen, was goed vertegenwoordigd met vier rijdsters inclusief Ellen. Met nog dertig kilometer te gaan zette Ellen vol aan op de laatste keer de VAM berg en sloeg een gat. Solo reed ze naar een voorsprong van maximaal 30 seconden.

Na een lange achtervolging lukte het de andere ploegen om Ellen bij te halen. Het viel een tijdje stil en even later probeerde Ellen het nog een keer maar kwam toen niet echt weg. Diep in de finale ontstond er een kopgroep van vier rensters. Ellen had haar meeste kruid al verschoten en was niet in staat mee te komen, maar wel haar ploeggenoot Lucinda Brand.

De wedstrijd werd beslist in een sprint van het viertal die werd gewonnen door wereldkampioene Amalie Dideriksen en Lucinda eindigde als derde. Ellen werd 12e op iets meer dan twee minuten. Floortje Mackaij, de andere Woerdense van Team Sunweb, werd 22e op bijna zes minuten.