Logo MSVThuisclub MSV uit Montfoort kwam vrijwel meteen op voorsprong door een doelpunt van Wouter Scholman, daarbij geholpen door twee ploeggenoten. Leidsman Groenen negeerde…

hierbij volkomen terecht het vlagsignaal van de Bodegraafse assistent-scheidsrechter die zijn ploeg een handje wilde helpen. 20 minuten later maakte MSV-er Roy Gruters met een afstandsschot de 2-0. Hierna kantelde de wedstrijd: MSV had meer moeite met zichzelf dan met de tegenstander. Het dieptepunt was een terugspeelbal van Gruters die een onmogelijke boogbal afleverde op doelman Wesley Oostrom. Die kreeg de bal niet onder controle waarop Bodegraven-spits Hulters dit buitenkansje omzette in een treffer.

Met de 2-1 op het bord leek MSV helemaal de weg kwijt te zijn, hetgeen resulteerde in tweemaal geel voor Merlijn van der Does, waardoor de formatie met 10 man verder moest. Ook Jort van Geffen werd op geel getrakteerd maar wist wel de 3-1 te scoren als antwoord op de uitdagingen die hij van Bodegraven moest incasseren. De 4-1 eindstand was voor Wouter Scholman, die op een inzet van Timo Bakker de terugstuitende bal van Bodegraven-doelman Vonk, in het doel werkte.

Koploper ONA wist met grootst mogelijke moeite met 2-3 van Gouderak te winnen.