Logo Waterpolo2 Zaterdag mochten de dames van ZPC Woerden de wedstrijd spelen tegen De Waterwolf uit Badhoevedorp. Een ploeg waarvan verwacht werd dat het een pittige…

tegenstander zou zijn. Het werd een fysieke wedstrijd die toch gewonnen werd door de Woerdensen met 5-4.

De eerste periode was het vooral aftasten tussen beide ploegen. Deze eindigde in 1-1 door een doelpunt van Bianca van den Bosch. In het tweede part werd duidelijk dat de Woerdense dames moeite hadden met het fysieke spel van de bezoeksters. Dit resulteerde in een achterstand van 1-3, maar Lisa Brandsen bracht de stand nog terug tot 2-3.

Na rust gingen de dames beter van start. Echter waren de ploegen aan elkaar gewaagd, waardoor er weinig doelpunten werden gemaakt aan beide kanten. Bianca van den Bosch kon aan het einde van dit deel van de wedstrijd de stand gelijkmaken op 3-3.

De vierde en laatste periode moest de wedstrijd binnen gehaald worden. Er werd een goede start gemaakt waardoor Birgit van Dijken voor het eerst een voorsprong in de wedstrijd kon optekenen, 4-3. Helaas kregen de dames toch weer een tegendoelpunt te verwerken. Door een uitsluiting kon Anouk van Schaik de winnende scoren en eindigde de wedstrijd in 5-4.

Foto: PR
44 waterpolodames