Logo Landgoed Bredius De moestuin van Landgoed Bredius ligt klaar voor zijn winterslaap. De tuin is opgeruimd, de laatste groenten en bloemen zijn geoogst en er wordt al weer gewerkt aan de…

voorbereiding van een nieuw seizoen van volgend jaar. De historisch ingerichte moestuin, met biologische seizoensgroenten, fruit en fleurige bloemen, had over belangstelling in het tweede jaar van z’n bestaan niet te klagen.

Volgens Paul Godefrooij, vrijwilligerscoördinator van de moestuin, is het voor veel mensen een plek waar ze graag naartoe gaan. De ruim twintig vrijwilligers kunnen er lekker met hun handen werken. Behalve veel gezinnen namen ook de bewoners van ’t Oude Landt het afgelopen jaar regelmatig een maaltje ouderwets geteelde groente mee tijdens hun wandelrondje door de tuin.

Afgelopen voorjaar kon de moestuingroep een nieuwe schuur in gebruik nemen, om te schuilen en voor opslag van gereedschap. Die schuur is ook voor de mensen met een beperking van Nu doen!Groen een fijn onderkomen. De moestuin draaide een goed seizoen. Kleurige snijbiet, mooie oranje pompoenen, een maaltje bonen, een uitgebreide collectie keukenkruiden, snijbloemen, te kust en te keur: het was er allemaal.

Foto’s: PR
43 moestuin1
43 moestuin2