Logo vv MontfoortAfgelopen zaterdag moesten de voetballers van Montfoort het, in het kader van de Districtsbeker West 1, opnemen tegen zondag derdeklasser PVCV uit De Meern. Hoewel van…

onderschatting geen sprake was ontbraken er in het team van Montfoort toch de nodige basisspelers. Zo kregen beide ploegen mogelijkheden om de score te openen, maar het nodige geluk ontbrak.

In de tweede helft voerde Montfoort het tempo en de druk op en de gasten kwamen daardoor nauwelijks van eigen helft en een doelpunt kon dan ook niet uitblijven. Het was Jouad el Yaacoubi die de score opende met een wonderschoon doelpunt. De linkshalf startte vanaf de middellijn, trok naar binnen en zag zijn inzet met een mooie draai in de verste hoek verdwijnen.

Vanaf dat moment was Montfoort heer en meester en diende men dit in doelpunten uit te drukken. Dat gebeurde dan ook. Uit een voorzet van Nick Besamusca was het de geheel vrijstaande Marck van Baal, die de 2-0 inkopte, even later gevolgd door een snoeiharde inzet uit de rebound van El Yaacoubi.

Het slotakkoord was voor Fahd Rouass, die de eindstand bepaalde op 4-0, waardoor Montfoort doorgaat naar de tweede ronde, die op 19 november gespeeld wordt.