Logo vv MontfoortNa drie verliesbeurten op rij was de voetbalwedstrijd zaterdag in Soest tegen VVZ’49, de nummer 12 op de ranglijst, voor Montfoort een sleutelpartij. Op het met herfstbladeren…

bezaaide kunstgrasveld startte Montfoort voortvarend en kreeg in het verloop van de eerste helft de nodige kansen om op voorsprong te komen. Maar het was Benjamin Honing die in de 42e minuut vrij doorgang kreeg in de Montfoortse defensie en de Montfoortse goalie kansloos: 1-0.

In de tweede helft tapte Montfoort uit een heel ander vaatje. Daar was de noodzakelijke beleving met na ruim vijf minuten spelen het beoogde resultaat. Uit een scrimmage bij de doellijn van de thuisploeg was het uiteindelijk Remco de Rijk, die de bal over de doellijn tikte en zijn eerste doelpunt voor Montfoort scoorde. Het mooiste doelpunt viel 10 minuten later toen Max Verweij op de rand 16 meter de bal voor zijn voeten kreeg en zeer geplaatst doelman Stijn Waals kansloos liet.

Door blessures of uit voorzorg moest Montfoort nog drie keer wisselen. Mede door deze aanvallende impulsen werden er nog diverse mogelijkheden gecreëerd om de wedstrijd voortijdig te beslissen, maar de belangrijke 3-1 bleef uit, waardoor de thuisploeg bleef hopen op een gelijkspel.