Na een paar teleurstellende resultaten en de onderste ploegen die puntjes sprokkelden was het voor Montfoort zaak om op bezoek bij LRC de volle winst te boeken. In een zonnig Leerdam kon Montfoort na een kwartier het spel meer en meer naar zich toetrekken. De bezoekers begonnen dan ook kansjes te creëren en scoorde na ruim een half uur via Bilal Laoikili de verdiende 0-1.

Na rust bleef Montfoort het betere van het spel houden, maar wist niet meer te scoren. Zelf kwam het ook niet echt in gevaar, waardoor de wedstrijd uitgespeeld kon worden en de drie punten mee naar Montfoort genomen werden.

Achteraf bleek deze overwinning zeer noodzakelijk te zijn geweest, omdat de onderste ploegen ook de puntjes pakten. De Oranjehemden stijgen naar een achtste plek met drie punten achterstand op de nummer drie Heerjansdam, maar Montfoort heeft ook slechts vijf punten voorsprong op GRC-14. The Orange Machine heeft zelf nog één puntje nodig en kan dus ook nog een grote rol gaan spelen in de degradatiestrijd.

Foto: Archief RPL Woerden