Logo MontfoortMontfoort reisde zaterdag af naar het Gorinchemse GJS en kon in de eerste helft een paar keer gevaarlijk worden. Ondanks dat de bezoekers een veld-overwicht creƫerde was de ruststand 0-0.

Direct na rust stapte Nick Koppers het veld in en stoomde direct op over de rechterkant van het veld, kwam alleen voor de keeper van GJS en schoot met rechts schitterend binnen. Helaas mocht Montfoort niet lang van deze voorsprong genieten, want in de 52ste minuut zette GJS met een knappe aanval de 1-1 op het bord.

Zes minuten later kreeg Montfoort een vrije trap. Roel Schirra dacht de voorsprong binnen te gaan schieten, maar de scheids blies hem terug om een strafschop toe te kennen aan Denny van Loen die onrechtmatig binnen de beruchte lijnen was neergehaald. Van Loen schoot daarop met veel vertrouwen de bal in de rechterkruising 1-2.

Toen een speler van GJS in de 82ste minuut ook nog tegen zijn tweede gele kaart aanliep en het veld af moest, leek de overwinning binnen. Vlak voordat het eindsignaal klonk maakte Miquel Ballo aan de kleine onzekerheid die er nog was een einde en scoorde de 1-3.