Logo vv MontfoortMontfoort voetbalde zaterdag thuis tegen JSV uit Nieuwegein, dat zich aan het begin van de competitie een favorietenrol had toebedeeld. Maar door vijf achtereenvolgende nederlagen…

stond de ploeg op een degradatieplek. Al na 30 seconden moest het spel stil gelegd worden. Uit een vrije trap van Björn v.d. Horst moest doelman Vianen al direct handelend optreden en landde daarbij ongelukkig in een melee van spelers. Na het oplappen door verzorger Co van Bennekom leek Vianen weer verder te kunnen, maar na een kwartier moest hij toch vervangen worden door de 18-jarige Marc Veenendaal, net nadat Dion Gerritsen zijn ploeg op een 1-0 voorsprong had gezet.

Een kwartier voor tijd kwam JSV met 10 man te spelen nadat Dani Martinus met twee keer geel het veld moest verlaten. Nog geen twee minuten later was het Nick van Luinen, die de overwinning leek binnen te loodsen: 2-0. Ricardo Bakker tekende vijf minuten voor tijd voor de aansluitingstreffer daardoor kwam de thuisploeg onverwacht onder druk en moest de ploeg van Dijksterhuis soms aan de noodrem trekken, wat gelukkig voor de thuisploeg, geen nare gevolgen opleverde. JSV lukte het dus niet, waardoor de Nieuwegeinse ploeg met lege handen bleef.