Logo vv MontfoortMontfoort voetbalde zaterdag thuis tegen Zwaluwen’30 uit Hoorn. Een verre trap in de tweede minuut vanuit de verdediging van Montfoort werd door Bart Roelofs in de lucht met het hoofd…

verlengd waarna de bal buiten bereik van Joey Potveer binnenrolde: 1-0. Na 20 minuten ontworstelde Zwaluwen’30 zich wat aan de druk van de thuisclub. In de 24e minuut kon Joost Lieder het strafschopgebied van Montfoort binnengaan maar kreeg op een meter van de achterlijn een onreglementaire duw waarna scheidsrechter Dam de bal op de penaltystip deponeerde. Ivo Rottiné wist hier wel raad mee en schoot de bal hard en laag binnen: 1-1.

In de 35e minuut zette Zwaluwen’30 een prima lopende aanval op waarna Mirko Boukens een steekbal gaf op de op het juiste moment startende Joost Lieder die deze actie schitterend afsloot door de bal links en hoog naast Robin Vianen binnen te schieten: 1-2.

Montfoort ging na de rust op jacht naar de gelijkmaker en Zwaluwen’30 werd op eigen helft teruggedrongen. In de 74e minuut moest Zwaluwen’30 toch capituleren toen een ingooi werd verlengd en de bal laag door Remco de Rijk werd binnengeschoten 2-2. Dit werd tevens de eindstand.