Logo MontfoortAfgelopen zaterdag moesten de voetballers van Montfoort het in Nieuwegein opnemen tegen JSV dat een bijzonder matig seizoen kent. Het tempo lag aanvankelijk veel te laag. In de 24e…

minuut was het Jonathan Mehrez, die de wedstrijd open brak en zijn ploeg op een 1-0 voorsprong bracht. De Montfoortse verdediging ging hierbij niet geheel vrij uit. Een kwartier later belandde de bal in de zestien meter en iedereen van Montfoort keek apathisch toe hoe Björn v.d. Horst zijn ploeg op een 2-0 voorsprong zette.

Pas toen Joost van Apeldoorn en even later good-old Gerben Drost in de tweede helft invielen was er eindelijk sprake van enige strijd. Dat leverde uiteindelijk ook een doelpunt op toen Martijn Kroneman binnen de beruchte lijnen in de fout ging, een strafschop en een rode kaart waren het gevolg. De toegekende strafschop werd prima benut en met nog 15 minuten te spelen leek Montfoort op koers voor een gelijkspel.

De geboden kansen werden echter niet benut en in de slotfase ging zelfs keeper Robin Vianen mee naar voren. Helaas pakte dit verkeerd uit, want na een afgeslagen aanval schakelde de thuisploeg snel om en wist men de eindstand op 3-1 te bepalen.