Logo vv MontfoortDe voetballers van Montfoort traden zaterdag in Langbroek aan tegen de voormalig hoofdklasser SVL. Montfoort trok de eerste helft fel van leer zonder echt grote kansen te creƫren.

Die kwamen er wel na ruim 20 minuten spelen toen Marck van Baal na een prima combinatie in stelling werd gebracht. Zijn inzet sprong via de binnenkant van de paal weer het veld in. Enkele minuten was het dezelfde van Baal, die de bal uit een scrimmage over de lijn drukte. In het slot van de 1e helft, bij een vermeende overtreding binnen de 16 meter, besloot de scheidsrechter uiteindelijk een strafschop toe te kennen aan SVL. De loeiharde inzet ging via de hand van Vianen en de deklat weer het veld in.

Binnen vijf minuten in de tweede helft was de situatie echter volledig omgedraaid. Al na enkele minuten werd er, uit een scrimmage, gescoord, ditmaal door SVL, waardoor beide ploegen op gelijke hoogte kwamen. Even later ging de meestal betrouwbare Chris Resida in de fout, waardoor Wouter Hoof een vrije kans kreeg en met een schitterende indraaiende bal doelman Vianen kansloos liet. Montfoort zette in de slotfase nog grote druk maar in de stand kwam geen verandering meer.