Zaterdag ging Montfoort op bezoek bij Geinoord. De Nieuwegeiners waren inmiddels zeker van nacompetitiewedstrijden om degradatie te ontlopen en Montfoort wist vooraf dat het niet veel kans maakte op promotiewedstrijden.

De bezoekers lieten al meteen zien deze middag de betere ploeg te zijn. Montfoort had in de eerste helft niets van Geinoord te vrezen, totdat door geklungel op het middenveld de spits van Geinoord vrij op doelman Vianen af kon gaan en de 1-0 aantekende. Montfoort moest er een tandje bijzetten en kwam door een terechte strafschop op 1-1. Denny van Loen schoot de strafschop snoeihard tegen de touwen.

In de tweede helft een zelfde wedstrijdbeeld waar Nicolai Verbiest zijn afscheidswedstrijd opsierde met een schitterende vrije trap waar de keeper geen antwoord op had. Dit betekende in de 70ste minuut de verdiende 1-2.

Na deze goal hadden de Montfoorters nog verschillende kansen om het duel in het slot te gooien, maar de derde goal viel niet meer. Montfoort wist in het vervolg van de wedstrijd Geinoord van scoren af te houden waardoor de uitslag 1-2 bleef.