Logo MontfoortAfgelopen zaterdag moest Montfoort het in Ede opnemen tegen de 3e periodekoploper DTS. Thuis had de ploeg van Renato Dijksterhuis nipt verloren van DTS, winst was dus een must…

voor Montfoort.

Al meteen zette DTS Montfoort onder druk. Na ruim een kwartier kon Montfoort het initiatief overnemen en dat leverde direct resultaat op. Op aangeven van Miquel Ballo slaagde spits Van Baal er in de bal keurig in het doel te plaatsen: 0-1. Enkele minuten later kreeg DTS een goede kans op de gelijkmaker, maar de kopbal ging rakelings langs. Montfoort kreeg de beste kans om de wedstrijd al voor rust op slot te gooien. Na balverlies van Ismael Antonio schakelde Montfoort snelom werd Ballo op maat door Marck van Baal bediend, maar de bal kwam op de deklat.

In de 2e helft hield de Montfoortse verdediging vrij simpel stand. Na ruim 20 minuten nam de druk van DTS weer toe en was het voor verdedigend Montfoort alle hands aan dek. Het initiatief lag bij Montfoort en Van Baal had de wedstrijd voortijdig kunnen beslissen. Hij werd door Miquel Ballo op maat bediend, maar zag zijn inzet onbeloond. In de slotfase werd niet meer gescoord.