Logo MontfoortMontfoort had vanaf de eerste munuut de controle over de wedstrijd tegen Almkerk en dit leverde al snel de eerste mogelijkheid op. Een Almkerkse verdediger kreeg de bal binnen de…

beruchte lijnen ongelukkig op de arm waarop de scheids niets anders kon doen dan de bal op de stip te leggen. De strafschop werd loepzuiver door Denny van Loen binnengeschoten.

Toen Roel Schirra na een kwartier Marck van Baal met een schitterende pass alleen voor de doelman zette en Van Baal deze zeer fraai binnenschoot leek er voor Montfoort geen vuiltje aan de lucht. Er waren zelfs nog voldoende mogelijkheden om de 3-0 binnen te schieten, maar daar stak Almkerk een stokje voor.

In de tweede helft bleven voor beide ploegen de echt grote kansen uit. Toen trainer Schreuder in de 70ste minuut de twee jonge honden Emrie Bakker en José Valencia binnen de lijnen bracht kwam er bij Montfoort weer echt vuur in het spel en hadden de verdedigers van Almkerk hun handen vol om de twee van scoren af te houden. Montfoort trok de 2-1 over de streep, goed voor de vierde plek.