Logo MontfoortMontfoort ging op bezoek bij debutant Delta Sports in Houten. Om aansluiting te houden met de top 3 was het zaak, dat de Montfoorters de punten mee naar huis zou nemen. In de…

voorhoede was alle hoop gevestigd op Marck van Baal en Eddy Vorm. Echter, alle pogingen van Van Baal om het eerste doelpunt van de wedstrijd binnen te halen, mislukten. Daarentegen slaagde Delta Sport er wel in om de Montfoortse doelman te omzeilen en zo de openingstreffer te maken.

Na rust tapte Montfoort duidelijk uit een ander vaatje en zette vanaf de eerste minuut druk op het Houtense doel. Helaas had Montfoort geen geluk en slaagde Delta Sport er met kunst- en vliegwerk in de voorsprong te verdedigen. Werd in een eerder stadium een doelpunt van Montfoort afgekeurd wegens buitenspel, in de slotfase overkwam de ploeg van Aart Jan van Boksel dit nogmaals, maar in het laatste geval moest scheidsrechter van Wijk achteraf eerlijk erkennen dat hij de situatie verkeerd beoordeeld had.

Daar waar Montfoort op basis van de tweede helft zeker een gelijkspel verdiend had, bleef de ploeg nu opnieuw met lege handen achter en snakt de ploeg wellicht naar de winterstop.