Logo MontfoortIn de openingswedstrijd speelde Montfoort tegen GJS uit Gorinchem en zette de druk er vanaf de aftrap vol op. Een kleine onachtzaamheid van een Gorinchemse debutant werd na…

anderhalve minuut direct afgestraft. De fysiek sterke Dion Gerritsen ramde de bal tegen het net: 0-1.

GJS probeerde daarna voetballend in de wedstrijd te komen en dat lukte bij vlagen aardig. Montfoort hield de druk er echter op. In de 20e minuut kreeg Montfoort een cadeautje doordat een speler van GJS de bal tegen Eddy Vorm aan schoot, waarna de bal in het doel rolde: 0-2. GJS herstelde zich enigszins van deze klap, echter zonder resultaten.

Pas in de tweede helft keerde het tij: GJS stond met dezelfde 11 spelers in het veld, maar had nu vanaf de eerste minuut grip op de tegenstander. GJS zocht veelvuldig de aanval en kreeg daarmee de nodige kansen, in de 70e minuut beloond met een doelpunt: 1-2. Aman Habtesulus van GJS werd door twee verdedigers van Montfoort binnen het strafschopgebied tegen de grond gewerkt, maar de scheidsrechter oordeelde van behoorlijke afstand dat het geen opzet was, uiteraard tot teleurstelling van GJS.