Logo vv MontfoortMontfoort voetbalde zaterdag in Nieuwegein tegen Geinoord, dat op een voor deze club onwaardige voorlaatste plek staat. Vanaf het eerste fluitsignaal zocht de thuisploeg de…

aanval maar in de 18e minuut was het raak voor Montfoort. Marck van Baal was er als de kippen bij toen de verdediging van Geinoord stond te schutteren en doelman Vrede iets te vroeg uit zijn doel kwam. Een lob over de doelman heen betekende een 0-1 voorsprong voor Montfoort.
In de slotfase van de eerste helft, die in het voordeel was van de thuisploeg, was een fout in de Montfoortse verdediging de aanleiding voor de gelijkmaker. Het was David Jackson, die alert reageerde en Dimitri Djollo, wellicht in buitenspelpositie, in staat stelde doelman Vianen te verschalken in de korte hoek.

Ook in de tweede helft golfde het spel op en neer en in de beginfase kreeg Montfoort tot drie keer toe de kans om opnieuw de voorsprong te pakken. In de slotfase waren er alsnog mogelijkheden voor Montfoort, maar er werd niet meer gescoord.

Door deze uitslag, die over de gehele wedstrijd gezien wel terecht was, zakte Geinoord naar plek 14 en moet de ploeg van Renato Dijksterhuis voorlopig genoegen nemen met een vijfde plek.