Logo MontfoortGRC’14 trok vanaf het begin fel van leer, maar na nauwelijks een minuut was een geoliede aanval van Montfoort direct raak en zette Miquel Ballo die zijn ploeg op voorsprong zette.

Daarmee leek de toon gezet, maar nog geen zes minuten later werd Montfoorter Van Oostrom na te resoluut optreden richting kleedkamer gestuurd door scheids Van Dee.

Montfoort beperkte zich tot de counter en bij één van die weinige aanvallen was Marck van Baal dicht bij een treffer. Het was direct zijn laatste actie, want geblesseerd verliet hij het veld en werd zijn plek ingenomen door Eddy Vorm.

Na rust ging de Giessense thuisclub op dezelfde voet verder. Bij een kopbal was doelman Vianen kansloos en kwamen beide ploegen op gelijke hoogte en zette Niels den Haan vervolgens GRC op voorsprong. Met de inbreng van Jurdany Koster en Max Verweij werd door Montfoort gekozen voor een alles-of-niets spelletje.

Voor beide ploegen ontstond er daardoor ruimte en kansen. Joey van Ede was heel dichtbij, maar uiteindelijk was het “superman” Ricardo Bakker, die in de allerlaatste seconde verwoestend hard uithaalde en de ploegen op gelijke hoogte bracht. Niet veel later klonk het laatste opluchtende eindsignaal.