Logo vv MontfoortMontfoort voetbalde zaterdag in Hoorn zijn tweede wedstrijd tegen Zwaluwen’30. Montfoort ging direct voortvarend te werk. Al na één minuut spelen was het Miquel Ballo, die alleen…

voor de keeper verscheen, maar doelman Potveer hinderde de aanvaller dermate, dat zijn inzet net naast ging. Even later was er een mogelijkheid voor de thuisploeg, maar doelman Vianen bracht redding. Verder gebeurde er in de eerste helft nauwelijks iets noemenswaardig en bij rust was het dan ook nog 0-0.

In de 70e minuut moest Robin Vianen opnieuw handelend optreden en trainer Dijksterhuis besloot dan ook verse aanvalskrachten in te brengen. Joost van Apeldoorn moest plaats maken voor Mitchel Bottenheft, die dit seizoen weer een gedreven indruk maakt, wat soms tegelijkertijd zijn valkuil kan zijn. Binnen 10 minuten later zag scheidsrechter de Haan in de inzet van Bottenheft een dermate grote onreglementaire overtreding, dat tot ieders verbazing de rode kaart werd getrokken. In de stand kwam geen verandering meer.