Logo MontfoortMontfoort voetbalde zaterdag in Leusden tegen Roda’46, dat op papier nog één punt nodig had om niet rechtstreeks te degraderen. Montfoort had in het begin een veldoverwicht…

maar speelde ook slordig en maakte het zichzelf soms onnodig moeilijk. Halverwege de eerste helft kwam Montfoort toch op voorspong. Uit een hoekschop was het captain Bart Roelofs, die opdook bij de eerste paal en zijn kopbal in het doel van de Leusdenaren zag verdwijnen.

In de loop van de eerste helft kreeg de thuisploeg ook wel enkele kansjes, maar Montfoort wist deze met het nodige kunst- en vliegwerk te pareren.

In de tweede helft zat Montfoort er veel meer bovenop. Dat resulteerde in een schitterend doelpunt van Marck van Baal. Even later werd het zelfs 0-3 toen er een overtreding binnen de 16 meter werd gemaakt. De toegekende strafschop werd benut door Bart Roelofs. De resterende tijd bleef Montfoort veruit de bovenliggende partij, maar kwam niet meer tot scoren.

De winst van Montfoort betekent dat de ploeg van trainer Renato Dijksterhuis aanstaande dinsdag weer aan de bak moet in poule 1 van de nacompetitie tegen Nootdorp.