Logo MontfoortNa de ondermaatse prestatie tegen degradatiekandidaat JSV moesten de voetballers van Montfoort afgelopen zaterdag thuis aantreden tegen het Amsterdamse AFC, dat bij winst op…

Montfoort en puntenverlies van de concurrentie kampioen van de 1e klasse kon worden. In tegenstelling tot voorgaande wedstrijden trok Montfoort fel van leer en dat leverde na 12 minuten het beoogde resultaat op. De ijverige Miquel Ballo slaagde er in, na een uiterste inspanning, het beslissende tikje te geven, waardoor Dion Gerritsen een vrij veld voor zich kreeg en voor de 1-0 tekende.

Na de thee voerde AFC de druk op en dat leidde na 14 minuten in de tweede helft tot de gelijkmaker. Nog geen vijf minuten later was het echter Marck van Baal, die zijn ploeg weer op voorsprong bracht en nog geen 10 minuten later leek de jonge aanvaller zelfs de wedstrijd op slot te gooien. Een kwartier voor tijd leek de wedstrijd nog een spannend slot te krijgen toen Justin Swart de aansluitingstreffer scoorde. Invaller Fahd Rouass besliste de wedstrijd definitief met een beauty van een lob en uiteindelijk was het Marck van Baal, die tekende voor zijn eerste hattrick.

Door deze 5-2 overwinning lijkt een nieuw seizoen in de 1e klasse verzekerd.